brusszel


Évi 3 millió eurót spórolhat az Allianz

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2014.04.14  10:47   
mail
nyomtatás
Jelentős megtakarítást vár informatikai rendszerének tavaly megvalósított átalakításától az Allianz Hungária Zrt. - közölte Végh István, a vállalat IT területért felelős vezérigazgató-helyettese a cég T-Systems-szel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján.
Az átalakítás lényege, hogy míg eddig a csoport minden országban önálló szerverparkot működtetett, az informatikai tevékenységet fokozatosan egy németországi adatközpontba vonják össze. Ennek a folyamatnak a kelet-közép-európai régióra kiterjedő első szakaszát zárta le most a pénzügyi csoport.

Végh István elmondta: a magyar leány részéről összesen két millió eurónyi beruházást igényelt a váltás, ez azonban számításaik szerint két éven belül megtérülhet. A pénzügyi szektor informatikai infrastruktúra-igénye ugyanis nem egyenletes. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokat például az ügyfelek 60-70 százaléka még most is az év utolsó hónapjaiban vizsgálja felül, így ilyenkor 40-50 százalékkal magasabb számítási kapacitásra van szükség. Ez a kapacitás az év többi szakaszában azonban kihasználatlanul áll, ha a leányvállalat saját szerverparkot üzemeltet.

A jövőben azonban az Allianz Hungária Zrt. mindig annyit fizet, amennyi kapacitást éppen leköt, ez pedig 30 százalékos, évi 3 millió eurós megtakarítást is lehetővé tehet - hangsúlyozta Végh István.

Az Allianz adatközpont-migrációjának előkészítő és kivitelezési munkálataiban jelentős szerepet vállalat a T-Systems, amely a jövőben nagy hangsúlyt kíván helyezni nemzetközi projektjeire - mondta el a sajtótájékoztatón a cég vezérigazgatója Rékasi Tibor.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Allianz

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200